Medlemsmøte

Forskjell på offentlig og privat ledelse?


Nordisk administrativt Forbund inviterar til medlemsmøte 23. oktober kl. 17:00:

Er det noen forskjell på å lede offentlige og private organisasjoner? Hva med ledelse i alle de blandingsformene mellom offentlig og privat som er vokst frem i senere år; offentlig eide selskaper, samt selskaper med offentlig og privat eierskap? Er det slik som den generelle ledelsesforskningen ofte ser ut til å anta, at ledelse er noe som er uavhengig av kontekst og dermed sektor? Eller er det å lede offentlige organisasjoner noe helt eget, slik at overføringsverdien fra ledelse i private bedrifter er liten eller ikke eksisterende? Basert på en studie av nesten 2500 ledere – i ulike bransjer og på ulike nivåer – undersøker Dag Ingvar Jacobsen disse spørsmålene empirisk. Undersøkelsen favner en rekke tema innenfor feltet ledelse, helt fra hva som kjennetegner ledere (demografi) og deres organisasjoner, via vektlegging av ulike roller og opplevelse av endring, til hva slags lederstil som benyttes. Dag Ingvar Jacobsen vil være møtets hovedinnleder. Kristina Jullum Hagen vil så holde en forberedt kommentar.

  • Sted: Auditoriet i R5, Regjeringskvartalet
  • Påmelding: Epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
 
altDag Ingvar Jacobsen er professor ved Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag ved Universitetet i Agder og redaktør i Nordisk Administrativt Tidsskrift. Jacobsen er forfatter av flere bøker og har publisert artikler i både nasjonale og internasjonale tidsskrift på tema som organisasjon og ledelse, statsvitenskap og metode.


 

 

 

alt

Kristina Jullum Hagen er utdannet statsviter og kommunikasjonsrådgiver, og kommer fra Vadsø i Finnmark. Hun er i dag avdelingsdirektør i arbeidsgiverpolitisk avdeling i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Hun har tidligere ledererfaring i NHO, og har arbeidserfaring fra flere departement.