Fag og politikk i staten: Har ekspertene for stor makt?


Sted:Auditoriet i R5, Regjeringskvartalet
Tid: 28. januar kl. 17:00
 

Alle er enige om at faglige hensyn er viktige i utformingen av offentlig politikk. Men fag er også makt. Økonomer, jurister og andre profesjoner legger premissene for offentlige beslutninger på en rekke områder. Hva er grunnlaget for ekspertenes innflytelse i det norske styringssystemet? Har staten blitt et økonomvelde? Er det på tide å revurdere ekspertenes plass i beslutningsprosessen?

altNyttårsforedraget holdes av-Johan Christensen, som vil innlede basert på sin forskning, særlig doktorgradsavhandlingen-The Power of Economists within the State-(Stanford University Press). Christensen er ansatt ved Universitetet i Leiden, men er også tilknyttet-EUREX-prosjektetÂom norske NOU-er ved ARENA Senter for europaforskning, UiO.

Nyttårsforedraget kommenteres av den erfarne byråkraten-Petter Skarheim, som er departementsråd i Kunnskapsdepartementet. Skarheim er utdannet siviløkonom og har tidligere vært direktør i Utdanningsdirektoratet, spesialutsending ved den norske OECD-delegasjonen i Paris, ekspedisjonssjef i Kunnskapsdepartementet og avdelingsdirektør i Finansdepartementet.

alt

Påmelding-skjer på epost til- Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen -innen søndag-27. januar. Arrangementet avsluttes som vanlig med-sosial samling-med pizza. Det bes presisert hvis påmeldingen også gjelder den sosiale samlingen.