Skjønner vi konsekvensene av den nye sikkerhetsloven?

 

Sted:-Auditoriet i R5, Regjeringskvartalet
Tid: 25. april kl. 17:00

Regjeringen har blitt kraftig kritisert for mangelfullt sikkerhetsarbeid av Riksrevisjonen, basert på kravene i sikkerhetsloven. Samtidig er en ny sikkerhetslov vedtatt i rekordfart og iverksatt ved inngangen til 2019. Den nye loven har et bredere virkeområde enn den forrige; i tillegg til kritiske objekter skal den også gjelde for kritisk infrastruktur og «grunnleggende nasjonale funksjoner». Spørsmålene som kan stilles er mange:

  • Blir det lettere eller vanskeligere å følge den nye sikkerhetsloven? Må regjeringen vente seg nye runder med Riksrevisjonen?
  • Hvilke hensyn skal avgjøre hvor listen skal ligge - hva er kritisk viktig og hva er sikkert nok?
  • Hvordan påvirker loven samfunnet, ikke minst næringslivet?
  • Blir sikkerhetsarbeidet mindre detaljregulerende og mer basert på risiko?
  • Legger loven opp til en god avveining mellom sikkerhet og andre hensyn?

altSjefsforsker ved Forvarets forskningsinstitutt (FFI) Kjell Olav Nystuen har arbeidet med sikkerhet og informasjonssikkerhet siden 80-tallet. Han har gjennomført en rekke risikoanalyser og studier av overordnede nasjonale sikkerhetsproblemstillinger, og har lang erfaring med de utfordringene og dilemmaene sikringsarbeid ofte medfører. Nystuen deltok som fagperson i prosjektgruppen som utarbeidet lovproposisjonen.

Sikkerhetsdirektør i Telenor Hanne Tangen Nilsen vil holde en forberedt kommentar. Én ytterligere kommentator vil bli invitert.

Påmelding skjer på epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen innen onsdag 24. april. Arrangementet avsluttes som vanlig med sosial samling med pizza. Det bes presisert hvis påmeldingen også gjelder den sosiale samlingen.